Pagina's
Producten
String-omvormer
Goedkoop! String-omvormer

''String-omvormer'' Bij een string-omvormer systeem, worden meerdere zonnepanelen in een "string" of reeks aangesloten op één omvormer. Denk aan kerstverlichting, waar alle lampjes met elkaar verbonden zijn. Het nadeel is dat als één paneel minder presteert (bijvoorbeeld door schaduw), alle panelen in de string daar onder lijden. Dit komt omdat de hele reeks op dezelfde stroomsterkte werkt, net zoals bij de kerstverlichting waar als één lampje uitgaat, ze allemaal uitgaan.

String omvormers
Optimizer-omvormer
Monitoring op paneel basis Optimizer-omvormer

''Optimizer-omvormer'' Een optimizer-omvormer systeem heeft een optimizer (een klein apparaatje) bij elk zonnepaneel. Deze optimizers zorgen ervoor dat elk paneel afzonderlijk zo efficiënt mogelijk werkt. Als er schaduw op één paneel valt, zal dit de prestaties van de andere panelen niet beïnvloeden. Dit is dus een soort "upgrade" van het string-omvormer systeem.

Optimizer systeem
Micro-omvormer
Beste opbrengsten Micro-omvormer

''Micro-omvormer'' Bij een micro-omvormer systeem heeft elk zonnepaneel zijn eigen kleine omvormer. Dit betekent dat elk paneel onafhankelijk van de anderen werkt. Als één paneel in de schaduw ligt, heeft dit geen effect op de andere panelen. Dit systeem is vaak duurder, maar kan meer elektriciteit genereren uit hetzelfde aantal panelen, vooral in schaduwrijke omstandigheden.

Micro omvormers
In Jip en Janneke taal
In Jip en Janneke taal

In Jip en Janneke taal: denk aan een voetbalteam. Bij een string-omvormer speelt het hele team zo goed als de zwakste speler. Met een optimizer-omvormer krijgt elke speler een persoonlijke coach om zijn beste spel te spelen. En met een micro-omvormer speelt iedereen zijn eigen spel, ongeacht hoe de anderen het doen.

Wat heb je een klein scherm!

Wij ondersteunen schermen met een breedte van minimaal 360 pixels. Bekijk je onze website op een smartphone? Dan raden we je aan om deze in landscape modus te bekijken.